Monday, May 25, 2015

Pengasas - Dr. Forest C.Shaklee

Adakah anda mengenali atau tahu tentang siapa Pengasas Shaklee? 1.) Dr. Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894. Beliau dilahirkan dengan batuk kering dan semua doktor bersetuju ia tidak mungkin boleh terus hidup. Kepercayaan ibu bapanya terhadap perkara-perkara semulajadi membawa mereka untuk bergerak utara, di mana tanah yang subur menghasilkan bahan-bahan pemakanan yang berkualiti. Mereka ketepikan ubat di tempat makanan keluarga dari taman ladang.

 
2.) Dr Shaklee berkata peningkatan kesihatan beliau bukanlah ubat ajaib, kerana sesetengah orang berkata, ia adalah perlahan tetapi ia pasti. Pada seawal usia beliau diajar bahawa kesihatan adalah  bermula dengan pemakanan yang baik, persekitaran yang sihat dan senaman.

3.) Apabila Dr Shaklee telah ditanya mengapa beliau memutuskan untuk mengkaji perubatan kiropraktik bukannya menjadi doktor perubatan, dia berkata, "Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan tetapi kita berada dalam dua bidang berbeza.
Mereka dilatih untuk merawat penyakit dan saya berminat untuk membina kesihatan. "

4.) Dr Shaklee membuat latihan pertamanya di Rockwell City, Iowa pada tahun 1915. Beliau bercakap kepada pesakit tentang diet mereka, yang luar biasa yang pada masa itu, dan mencipta diari pemakanan terperinci untuk memantau kemajuan pesakit.


5.) Produk pertama Dr Shaklee dalam 1915 telah dipanggil "
Vitalized Minerals" di mana beliau mengasingkan sebatian semulajadi daripada sayur-sayuran untuk nilai mineral mereka. Pada tahun yang sama, beliau telah menyertai  dan berhubung dengan ahli biokimia muda Poland, Casimir Funk, yang dipanggil sebatian beliau "vitamin" Ini adalah penggunaan pertama perkataan vitamin.

 
6.) Dr Shaklee adalah 'chiropractor' yang pergi sekolah dengan sahabatnya, BJ Palmer, bapa penjagaan kiropraktik. Dr Shaklee juga memegang Ijazah dalam pemakanan, biokimia, falsafah dan ketuhanan.7.) Pada tahun 1924, Dr Shaklee membina pusat penjagaan kesihatan yang lengkap dengan kakitangan kiropraktor, osteopaths, doktor, pengamal am dan pakar bedah. Buat pertama kalinya rumusan Dr. Shaklee kerana makanan tambahan telah dibungkus dan diketepikan.

8.) Pada tahun 1928, beliau membangunkan regimen diet yang wajar beliau mencadangkan kepada semua pesakitnya.
Diet ini adalah sama dengan Piramid Panduan Makanan kini disyorkan oleh Amerika Syarikat Jabatan Pertanian, dengan penekanan pada bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran dan minimum lemak dan gula.

9.) Pada Januari 1929 beliau ditahbiskan oleh menteri dan pada tahun 1933, beliau secara rasmi menerima Doktor ijazah ketuhanan.
Kebimbangan yang mendalam untuk bahagian rohani hidup akhirnya mengambil bentuk sebagai falsafah Shaklee ini.

10.) Beliau mengamalkan kiropraktik sehingga dia berusia 65 tahun.
Kemudian dia melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk dan membangunkan, beliau menghabiskan hayatnya. Impiannya adalah untuk berkongsi produk dan kesihatan yang lebih baik dengan dunia.

11.) Shaklee produk pemakanan diiktiraf oleh kerajaan sebagai makanan.
Banyak syarikat pemakanan dianggap syarikat ubat.

12.) Shaklee adalah pembekal terbesar di dunia bagi vitamin dan mineral, dan dianggap sebagai pemimpin dalam industri pemakanan.


13.) Shaklee mempunyai produk mereka sendiri diuji secara klinikal oleh luar, sumber-sumber yang tidak berat sebelah (seperti Universiti Yale dan Harvard University) menyediakan bukti saintifik bahawa produk-produk memecahkan dan digunakan oleh badan anda.
Beratus-ratus ujian ini diterbitkan dalam jurnal pemakanan dan perubatan seperti: a. The American Journal of Clinical Nutritionb. Jurnal Pemakananc. Jurnal Persatuan Dietetik Amerikad. Jurnal Fisiologi Gunaan, dane. The American Journal of Cardiology

14.) Beberapa syarikat memetik kajian klinikal, tetapi produk sebenar mereka tidak pernah diuji kerana undang-undang tidak memerlukannya.
15.) Produk Shaklee adalah semua yang seimbang dan makanan tambahan yang paling semulajadi. Sebagai makanan keseluruhannya, ia mengandungi nutrien penting diketahui, nutrien tidak diketahui, fitokimia dan enzim.

16.) Shaklee mempunyai kajian sendiri dan makmal pembangunan di Hayward, California, dan makmal kedua dibina sempena Universiti Stanford di Palo Alto, California.


17.) Shaklee kilang adalah di Norman, Oklahoma.
Syarikat vitamin - kebanyakkan yang lain hanya membeli vitamin dari makmal pusat dan meletakkan label mereka sendiri ke atas produk vitamin mereka.

18.) Shaklee membelanjakan lebih daripada $12 juta per tahun untuk penyelidikan dan ujian.
Shaklee mempunyai lebih 150 ahli-ahli sains pada kakitangan, dan lembaga penasihat yang terdiri daripada doktor, professor dan saintis dari industri terkemuka dan universiti-universiti di seluruh dunia.

19.) Sebanyak 176 ujian berasingan untuk ketulenan, keberkesanan dan keselamatan dijalankan ke atas bahan-bahan untuk sesuatu produk.
Semua tuntutan produk Shaklee telah didokumenkan bukti. Produk menjalani sebanyak 262 ujian jaminan kualiti berasingan sepanjang proses pembuatan.

20.) PRODUK Shaklee ADALAH 100% DIJAMIN!
Jika atas apa-apa sebab produk Shaklee tidak memuaskan, kembalikan kepada
Shaklee Independent Distributor atau Shaklee Corporation untuk pertukaran atau bayaran balik penuh.Kami mengambil berat tentang kesihatan anda, rumah anda, dan masa depan anda. Sila bantu kami berkongsi Shaklee dengan dunia dan membantu mendidik orang ramai untuk masa depan kesihatan mereka!


Lyna Sabran ♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1109279 ]
♥ Contact No | WhatsApp | SMS :019 680 0226 ♥ Emel : mummy.beela@gmail.com
♥ Blog :http://mummynabvitalounge.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment